Regele Mihai în timpul examenelor de Bacalaureat la matematică, proba orală (27 iunie 1940). Examene scrise a dat la română, matematică și franceză. Nota finală a Regelui a fost 9,50.

Comisia de la Bacalaureat era formata din 6 profesori, 3 din liceul respectiv si 3 din alte localitati. Presedintele comisiei putea fi un profesor universitar sau un profesor secund cu 20 de ani in invatamant. Tatal s─âu, Regele Carol a fost prezent la toate probele de examen !

├Än 1940, tot ├«n luna iunie, Marele Voievod Mihai ╚Öi colegii s─âi din renumita clas─â palatin─â au sus╚Ťinut, ├«n fa╚Ťa comisiei de examinare, probele examenului de bacalaureat. Revenind ├«n prezent, le ur─âm succes candida╚Ťilor pentru a trece cu bine de examenul maturit─â╚Ťii!ÔÇŁ, au transmis reprezentan╚Ťii Arhivelor Na╚Ťionale.

O primă imagine a fost realizată în 27 iunie 1940 și-l surprinde pe Marele Voievod Mihai, în timpul examenului de bacalaureat la matematică, proba orală (fotografia principală).

Au mai fost publicate alte patru fotografii, inclusiv cu colegii Regelui Mihai, precum ╚Öi cu Regele Carol al II-lea, cel care le-a prezentat notele dup─â examenul sus╚Ťinut la palat.

Apropo, la 19 ani, Regele vorbea englez─â, francez─â, german─â, italian─â! ╚śi c├ót─â elegan╚Ť─â!

p.s. in arhiva printre foile g─âlbejite ale carnetului se pot descifra cu u┼čurin┼ú─â temele date de profesori, ┼či semn─âtura regelui Carol al II lea, c─â a luat la cuno┼čtin┼ú─â ce are de f─âcut fiul s─âu pentru a doua zi.

photo ANR, SANIC, Colec╚Ťia Documente fotografice, F I 948-3

sursa : Psiholog Mihai Copăceanu Ph.D.

Las─â un r─âspuns