Alexandru Bellu s-a n─âscut la 5 mai 1850 la Bucure╚Öti. A fost descendent al familiei Bellu, aceea╚Öi familie care a donat terenul pentru Cimitirul Bellu din Bucure┼čti.
Barbu Bellu, donatorul terenului pentru cimitir, mai avea trei fra┼úi. Cel mai mare, ┼×tefan, era un personaj central ├«n via┼úa monden─â a Capitalei din a doua jum─âtate a secolului al XIX-lea. B─ârbat galant ┼či ve┼čnic amorezat, conul F─ânic─â Bellu, alias Bibicul (nume de alint cu care era dezmierdat de balerinele trupei Fanelly) ├«┼či ref─âcea energia consumat─â ├«n Parlament, duc├óndu-se s─â admire picioarele dansatoarelor de la gr─âdina ÔÇ×UnionÔÇŁ ┼či aplaud├ónd-o frenetic pe o oarecare domni┼čoar─â Margot, considerat─â cea mai ÔÇ×seduisante orizontaleÔÇŁ a trupei.
Probabil c─â de la tat─âl s─âu, conul F─ânic─â Bellu, a mo╚Ötenit Alexandru Bellu admira╚Ťia pentru inefabilul feminin, pe care l-a imortalizat ├«ntr-o manier─â frivol─â, ├«n cadre idilice, cadre dup─â care s-a tip─ârit o serie binecunoscut─â de c─âr╚Ťi po╚Ötale ├«n perioada interbelic─â.
Ce este poate mai pu╚Ťin cunoscut e faptul ca baronul Bellu, venind oarecum dintr-o epoc─â de pionierat a fotografiei rom├ónesti, nu a fost nici primul, dar nici ultimul care a p─âtruns ├«n aceast─â zon─â de expresie prin senzualitate – un subiect tabu dup─â canoanele epocii de atunci.
Dar cu siguran╚Ť─â c─â vom mai aduce ├«n discu╚Ťie acest subiect ╚Öi pe viitor.
surse text:

Las─â un r─âspuns